Vedligeholdelse af trægulve – Rengøring, pleje og vedligehold

Vedligeholdelse af trægulve går som en leg

Når dine trægulve er blevet slidte, matte og måske mørke af mange års gentagne lakeringer, er det en lys ide at lade en gulvafsliber give trægulvene en omgang. Det koster ikke alverden og er en sund og god investering i familiens trivsel i hjemmet.

En gulvafslibning går hurtigt og smertefrit og hvis du ønsker det kan firmaet, der klarer gulvafslibningen også rydde op efter sig. Når alt dette er sket, og du står med helt nye trægulve, lyse og lækre, så skal de selvfølgelig vedligeholdes.

Vedligeholdelse af lakerede trægulve

Hvis du vælger efter gulvafslibningen at lade gulvene lakere er trægulvene yderst lette at vedligeholde. De skal bare have en afvaskning med en gulvklud eller svaber med jævne mellemrum. Brug en mild sæbeopløsning og lidt varmt vand, så er den hurtigt klaret og gulvet holder sig flot og lækkert i mange år.
Har du efter gulvafslibning fået gulvene ludbehandlet, skal gulvene ligeledes fremover have en afvaskning med lidt sæbevand. Du kan få specielle sæber til ludbehandlede gulve, så det er bare at gå efter dem.

Vedligeholdelse af ludbehandlede trægulve

Du kan også få sæbebehandlet dine trægulve efter gulvafslibningen. Og rigtigt gættet, så er der endnu en gang vaskekluden med sæbe, der skal en tur henover gulvene. Her skal du bruge en sæbe, der er specielt velegnet til sæbebehandlede gulve.

Din gulvmand eller firmaet, der har klaret gulvafslibningen kan rådgive dig i alle henseender med hensyn til pleje og vedligeholdelse af dine trægulve efter en gulvafslibning.