Vedligeholdelse af trægulve er giver en lang holdbarhed

Vedligeholdelse af trægulve er et speciale hos gulv-mesteren.dk. Et trægulv bevarer sin smukke og slidstærke overflade med den rette gulvvedligeholdelse.  Men hvordan vedligeholdese et gulv på den rette måde? Få mere info her på denne hjemmeside, vi hjælper dig gerne på vej.

Fakta om vedligeholdelse af trægulve

Trægulve bevarer ikke det smukke udseende ubegrænset. Trænger dine gulve til en ny behandling? Så lad os hjælpe dig med en gulvafslibning og helt ny overfladebehandling. Det er nemlig den mest almindelige og normale måde at forny et trægulv.

Gulvbelægninger

Som andre gulvbelægninger sker der et naturligt slid på et trægulv. Fordelen ved denne gulvtype er, den med lethed kan friskes op og gøres ny. Modsat mange andre gulvflader som må reetableres og måske helt skiftes ud, når overfldaden er blevet slidt og grimt. Det gør træ og trægulve til det perfekte materiale som gulvbelægning som helt klart kan anbefales i alle rum undtagen vådrum.

Gulvvedligeholdelse

En gulvvedligeholdelse er nødvendigt for at et trægulv holder længst muligt. Og hvornår er det så nødvendigt? Ja, det er svært at svare på idet trægulve har forskellige liv afhængig af træsorten, overfladebehandling samt gulvets brug og slid. Hvordan benyttes trægulvet? Går man med udesko inde eller er gulvet beliggende i en entré hvor man kommer ind med gummistøvler og andet. Vand og salt er en meget giftig coctail for alt træ og trægulve. Det oplever vi i forbindelse med gulvopgaver hvor der gentagne gange er trukket vand og salt ned i træet. Misfarvninger som følge af vandindtrængning er sorte pletter eller mørke skjolder med en sort kontur.

Vandskader

I mange tilfælde hvor gulvet har fået vandskader kan er afslibning som regel fjerne pletten hvorefter der bliver en ubetydelg skygge tilbage. Men det kommer helt an på hvor graverende pletten og vandskaden er. Noget af det værste er sivende vand, det vil sige vand der løber fra en urtepotte jævnligt eller en hund der tisser det samme sted på gulvet hver gang. Her får gulvet ikke lov til at tørre hvilket er ødelæggende for gulvet såfremt det står på over længere tid.

Urin på trægulve

Urin er et hyppigt problem når beboerne har husdyr. Hund og kat kan skabe mange problemer for et trægulv og især når der er tæppe på gulvet. Urin der trænger ned i gulvet hvor det er dækket over af et gulvtæppe får lov til at stå fugtig over længere tid. Det er noget et trægulv ikke kan tåle idet det skal have lys og luft for at kunne tørre op uden at lave en skade.

Vedligeholdelse af trægulve skaber en slidstærk overflade

Om det er vedligeholdelse af olierede trægulve, lakerede trægulve, ubehandlede eller måske oliebehandlede, så er fremgangsmåden den samme. Gulvet må vaskes i det rette rengøringsmiddel og plejes efter foreskrifterne afhængig af typen af gulvbehandling samt gulvets beskaffenhed.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote

2 kommentarer til “Vedligeholdelse af trægulve er giver en lang holdbarhed”

  1. Vi har netop talt om gulvafslibning her omkring bordet, og fundet ud af at det er en rigtig god måde at forny og forbedre gamle trægulve. Det kan jeg helt klart anbefale her fra Gulv Mesteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.