Trappeslibning

Trappeslibning og pudsning af trapper praktiseres ofte i forbindelse med slibning af trægulve. Som ved afslibning af gulve kan trapper med trætrin afslibes og blive smukke som nye endnu engang.

Trappeslibning

Hvad koster en trappslibning

Trappeslibning tager længere tid pr. kvm end afslibning af gulve, og prisen udregnes derfor pr. trappetrin og ikke pr. m2. Der benyttes skiftende processer til afslibning af trapper afhængig af trappetypen. Vi skelner ofte mellem:

  • Indre trapper
  • Kældertrapper, hovedtrapper og bagtrapper
  • Udendørs trappe
  • Trapper behandlet med fernis.

Hvor udføres trappeslibning?

Alle former trapper i træ kan afslibes. Trappeforkanten samt den horisontale trædeflade afslibes, og altså ikke gelænder, mellemstykker, gerichter og sidestykker mm.

Afslibning af trappetrin

En indvendig trappe er trapper i en normal bolig, for eksempel lejlighed eller villa. Hvor derimod en trappegang er betegnelsen for trapperne i en bygning med flere etager. Trapper, der tidligere har været overfladebehandlet med fernis må renoveres med Specialmaskiner, rekvisitter og udstyr.

Afslibning af trapper

Afslibning af trapper foretages med en lille afsliber, og efter helt samme procedure som ved gulvafslibning. Afslibningen foretages som ved en almindelig fuldslibning af gulve:

  • Grovslibning
  • Mellemslibning
  • Finslibning
  • Let slibning
  • Polering

Trapper afslibes 4 – 5 gange afhængig af slidfladen. Der startes ud med en grovslibning og det grove sandpapir, for at fjerne den nuværende gulvbehandling. Fra da af slibes der med finere og finere korn, indtil finishen er godt.

Støv og trappeslibning?

Afslibning af trappe støver noget mere end en almen slibning. Det skyldes at der benyttes små maskiner, med minimal sugekapacitet. Trappeafslibningen afsluttes med støvsugning af alle vandrette overflader, hvorfor støvmængden vil bære næsten ingenting.

Bør en trappe behandles?

Umiddelbart efter slibningen, må der efterbehandles. Her kan der vælges imellem olie, lak, lud og for eksempel med hvidpigment. Hvid lak, hvid olie og hvid lud er hotte løsninger til ethvert hjem. Gulvbehandlingen beskytter og skåner træet, og skaber en slidstærk overflade.

Hvad koster afslibning af trapper og trappeslibning?

Prisen på afslibning af trapper og trappeslibning afhænger af trappens opbygning og størrelse samt hvilken løsning som udvælges. Opnå billig afslibning af trapper og trappetrin samt kort ventetid.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.