Svendborg har trægulve og vi har gulvmanden

Gulvafslibning i Svendborg er en af vore specialiteter. Har du et trægulv i Svendborg som trænger til helt nyt liv? Så kan vi helt sikkert hjælpe dig. Træ og især trægulve holder ikke evigt og skal derfor med jævne mellemrum have en opfriskning og nyt liv.

Gulvafslibning i Svendborg

Gulvafslibning Svendborg, Fåborg, Odense. Afslibning af trægulve med sandpapir for derefter at gulvbehandle med lak, lud, sæbe, voks eller olie. Assens eller Middelfart med afslibning af trægulve. Gulvrenovering, gulvlakering, gulvbehandling eller gulvarbejde af forskellig slags.Træ nedbrydes med tiden som en naturlig følge af blandt andet den ilt der er i luften samt mikrober, sollys og andre ting. Og når træ bliver lagt som trægulv er især slitage den største kilde til den naturlige nebrydning der finder sted. Det er en af vores fornemmeste opgaver at sørge for at trægulve ikke bliver nedbrudt og ødelagt før tid. Det er meningen at en slidstyrke bygges og med en overflade som er resistent overfor de forskellige former for nedbrydning og slitage.

Afslibning i Svendborg

Her findes der forskellige løsninger som vi er behjælpelige med. I mange år har det været en af vores største udfordringer at renoverer trægulve så de fremstår smukke og slidstærke samtidig med at de bibebolder deres funktioner. Et nylagt gulv er der som regel ingen udfordringer ved bortset fra at man ofte får lagt et nyt trægulv med en form for efterbehandling som er lagt på fra gulvfabrikkens side.

Fabriks lakerede trægulve

Svendborg gulvafslibning og gulvafhøvling. Gulvbehandling med lak,lud, sæbe, voks eller noget helt andet. Gulvarbejder i Assens og Fåborg. Eller måske gulvrenovering og gulvrestaurering i Odense og på hele Fyn. På billedet ses et sildebensparket Trægulve der er fabriks lakeret eller fabriks olieret er ofte i så dårlig overfladestand, at de skal have en ny behandling efter at de er blevet lagt. Derfor tilråder vi altid at købe nye trægulve som ubehandlede, for dernæste at overfladebehandle dem umiddelbart efter at gulvet er blevet lagt. Det gælder uanset om det er et rustikt og massive plankegulv, et parketgulv eller et af de nymodens tynde lamelgulve. Her gælder der andre forholdsregler end ved de massive plankegulve.

Trægulve er en god investering

Et massivt trægulv har træ hele vejen igennem og kan afhængig af tykkelsen afslibes et utal af gange. Det er enhver gulvmands drøm at arbejde med et rigtigt trægulv i en massiv kvalitet. Det er desværre undtagelsen idag at kunder vælger massive gulve og det er synd og skam for boligen og ikke mindst for det æstetiske og visuelle.

Lamelgulve og plankegulve

Vi havde gerne set flere der valgte plankegulve i nye boliger idet det på langt sigt er den mest fornuftige investering, men også at det er en form for trægulv der borger for kvalitet og ikke mindst eksklusivitet. At have et rustikt og eksklusivt trægulv i sin bolig er en god investering og giver en god feedback især såfremt man ønsker at afhænde boligen.

Massive plankegulve i Svendborg

svendborg gulvafslibning får du her. På billedet ses et sildebensparket som har fået en ganske almindelig naturolie. Flot står det med den fine patina og de smukke og naturlige åretegninger og strukturerI salgs øjemed er et massivt trægulv altid i høj kurs og når man så lige får en gulvmand til at friske det op med en gulvafslibning så er der ikke et øje tørt. Derfor får vi ofte henvisninger fra ejendomsmæglere som i forbindelse med salg af bolig enten formidler en gulvafslibning eller foranstalter at boligens trægulv får nyt liv. Det sker ofte i forbindelse med en totalrenovering eller større istandsættelse af boligen med udskiftning af hårde hvidevare, opsætning af tapet samt maling af lofter og vægge. Derudover er renovering af trægulve også et hit i forbindelse med forårs rengøring i det små hjem.

Hvorfor ikke få afslebet trægulvene

Når nu der alligevel bliver ryddet op i boligen og alting bliver sæbeskuret hvor vægge og lofter bliver malet, så kan man lige så godt gribe i egen barm og få afslebet gulvene. Det er en helt fantastisk visuel forandring det giver når et trægulv friskes op og fremstår helt ny afslebet. Såfremt man ikke har set det så burde det næsten komme an på en prøve så du kan se forskellen. For det første bliver gulvet mere blødt og behageligt at gå på og for det andet får det et smukt og naturligt udseende som harmonerer med de fleste danske boliger.

Forskellige former for parketgulve

Parketgulve er en anden form for trægulve som er udført i stave som er lagt ved siden af hinanden. Det er forholdsvis tynde gulve i forhold til plankegulve men har alligevel en tykkelse som gør dem slidstærk. Der finde en række forskellige former for parketgulve som kan lægges i forskellige mønstre, hvor den mest kendte er sildebensparket. Her er parket stavene lagt i et fiskebens mønster som er utroligt smukt, – især når det er udført i en træsort med markante åre tegninger og strukturer. Her har vi i skandinavisne egetræ som en særdeles velegnet træsort til denne type trægulv. Det betegnes som meget eksklusivt og er i mange danske boliger også uden at beboerne er klar over gulvets værdi og eksklusivitet.

Udover sildebensparket finde der også en række andre:

  • Stavparket
  • Rudeparket
  • Konge parket
  • Hollandsk parket

og en andre andre. Parketgulve kender de fleste idet vore boliger fra 2. verdenskrig og op har fået tilført disse parketgulv massivt i alle årene. Især fra Junckers Fabrikker i Køge som igennem flere generationer har været leverandør af parketgulve til mange lejligheder og ny byggerier op igennem 50’erne, 60’erne og 70’erne.

Lamelgulve

Idag er parketgulvene i stort omfang blevet afløst af de tynde og lidt lausige lamelgulve. I hvert tilfælde set ud fra en professionel gulvmands synspunkt er lamelgulve gulve i en dårlig forfatning og dårlig kvalitet. Vi havde gerne set at nybyggeri idag bar præg af kvalitet især på gulvsiden men det er ikke tilfældet. Et lamelgulv er sammensat af sekundært træ som er limet på kryds og tværs med en påsat finér på toppen. Denne finér er ofte kun 3 – 4 mm tyk og kan dermed, i bedste fald, afslibes 1 – 2 gange.

Kontakt os

Vi er altid behjælpelig med enhver form for gulvopgave i træ og hjælper dig gerne med dit næste gulvprojekt. Enhver henvendelse til os er gratis og helt uforpligtende eller vi kigger gerne forbi for en snak og et godt tilbud.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes