Sæbe

Sæbe og sæbebehandling af plankegulve og parket foretages. Hvis du ønsker et yndigt parketgulv med et naturligt look, er sæbevask en suveræn overflade løsning. Lud og ludbehandling kombineres sagtens med sæbevask og sæbebehandling, for et lyst udseende. Trægulvet vaskes gang på gang, så den bevarende løsning vedligeholdes, bedst én gang om ugen.

Hvad betyder sæbebehandling?

Til sæbebehandling af plankegulve og parketgulve bruges en gulvsæbe, som er tilpasset til gulvvask. Enten som færdigblandet sæbe eller som sæbespåner der udrøres i kuldslået vand. På nyslebne og ubehandlede gulve anvendes en mere tyk sæbeblanding indtil trægulvet er mættet med sæbebehandling. Et parket eller plankegulv som sæbebehandles for første gang kan, benyttes efter 3 – 4 gange vask. Gulvet skal være godt tørt imellem hver behandling med sæbe. Brug vejledningerne på pakningen og vær især opmærksom på blandingsforhold, tørretid samt vaskeretning.

Gulvsæbe eller sæbe?

Behandlingen anvendes udelukkende på ludbehandlede og ubehandlede gulve. Fordelen ved lud og ludning af gulve af træ, er at gulvet ikke bliver gult og misfarvet. Dersom du ønsker et lyst og naturligt parket, kan vask med gulvsæbe eller sæbespåner anbefales.

Trip Trap sæbebehandling?

Til gulvvask anvendes en sæbe som er tilpasset trægulve og træ. Gulvsæbe er tyktflydende med en række forskellige funktioner. Herimellem at rengøre gulvet og beskytte træet. Der kan købes færdigblandet sæbevask fra bl.a. Probat, Trip Trap, Faxe og mange andre. Brug kuldslået vand siden varmt vand får træet til at ‘rejser sig’.

Hvid sæbe eller natur sæbe?

Sæbe til gulve findes som som natur eller hvid. Nuancen på parket eller plankegulvet kan justeres op eller ned afhængig af sæben som benyttes. Ønskes derimod en hvid tone anvendes den hvide sæbevask.

Kan sæbebehandling anbefales?

Gulvsæbe har været brugt som overfladebehandling i mange hundrede år. Ønskes det naturlige, sandskurede og rustikke udseende, er vask med gulvsæbe den ideelle behandling. Det er nemt, billigt og særdeles holdbart. Såfremt behandlingen er udført korrekt, opnås en meget slidstærk overflade.

Spørg din gulvekspert til råds om sæbe og sæbebehandling

Ved gulvvask med gulvsæbe, følges anvisningen på sæbens emballage. Kontakt os gerne dersom du er i tvivl.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.