Odense gulvarbejde med gulvafslibning der gør en forskel

Odense er byen med smukke og vedligeholdte trægulve, såvel som boliger i det hele taget. Men især gamle plankegulve fra de midt fynske skove er velbevarede og et lokalt byggemateriale. Især Eg og Fyr er de fremherskende træsorter i Odense, Fåborg, Svendborg og til dels også i Assens og Nyborg. Træer som er fældet i skovene på Fyn, savet op på det lokale savværk og lagt i de lokale boliger.

Eg og egetræ var oprindeligt øremærket skibsproduktion

Det er faktisk ret interessant at tænke på. De mange Ege træer på Fyn var oprindelig forbeholdt den danske flåde, men efter at man begyndte at bruge stå i stedet for træ til produktion af fregatter og andre krigsskibe, havde kongen ikke brug for den megen egetræ. Dette var til stor held for produktionen af trægulve, som nu er i mange boliger på hele Fyn.

Gulvafslibning Odense

Gulvafslibning Odense er et af vores specialer. Har du et trægulv i Odense som du ønsker opfrisket? så er vi de rette til at hjælpe dig. Odense er den by hvor vi laver mest gulvarbejde og vi kender efterhånden hver en gade og rigtig mange trægulve. Vi går op i det arbejde vi laver og tager os kærligt at dine trægulve.

Afslibning af trægulve i Odense

Gulvafslibning i Odense og på fyn udføres af gulv-mesteren. Afslibning af trægulve samt gulvbehandling med olie, lak, sæbe, lud, olie. Gulvarbejde, gulvbearbejdning og gulvrenovering. Gulvafhøvling på Fyn, Assens, Svendborg og naturligvis i Fåborg. Afslibning af trægulve i Odense og resten af Fyn skiller sig en smule ud fra det samme stykke arbejde i resten af landet. Fyn er nemlig beriget med rigtig mange massive trægulve i hhv. fyrretræ og eg. De store egeskove på midtfyn har været tiltænkt som supplement til opbygning af den danske flåde, fra dengang man kun havde krigsskibe i træ. Kongen vidste godt at egetræ gror meget langsomt og derfor skulle plantes flere hundrede år i forvejen. Derfor satte han et storstilet program iværk hvor fyns egeskove skulle være forsyningskilde til hans flåde. Især på midtfyn har dette været tilfældet, men idet der aldrig blev bygget en flåde i egetræ, er eg derimod blevet benyttet til trægulv i det ganske land og i særdeleshed på Fyn.

Eg og fyrretræ

Det er ikke kun eg som har været benyttet som trægulve på Fyn, men også fyr og fyrretræsplanker har været anvendt massivt de sidste århundreder. Det har dog i mindre grad været egen produktion på fyn, men derimod træ fra Pommeren i Tyskland og især fra de store Svenske Skove. Købstæder på fyn har modtaget og fragtet træ fra de forskellige destinationer, primært fra Sverige til Fyn. Som professionel gulvmand er det en fornøjelse at arbejde med massive trægulve som i Odense, Fåborg, Svendborg og andre steder på Fyn.

NOTE: Vi ser desværre en tendens idag, at trægulve er af en meget tynd kvalitet som kun kan tåle ganske få afslibninger.

Gulvrenovering i Odense

Gulvafslibning Odense og på Fyn. Fåborg, Svendborg med afslibning. På billedet ses netop en gulvafslibning igang med en gulvslibemaskine som står på gulvet og er klar til at tage det sidste nap.Når der i en by er mange gamle trægulve, så er der naturligvis også behov for gulvrenovering. Her er vi en særdeles god partner som igennem mange år har renoveret mange slidt og grimme trægulve, så de har fået et nyt liv tilbage.

“Vi plejer at sige, at vi har været med til at ‘gøre Fyn fin’, for Fyn er jo fin.”

Vi ønsker i hvert til fælde ikke at være med til det modsatte, og derfor arbejder vi dag og nat på at opfriske gamle trægulve, til de bliver smukke og får deres nye liv tilbage. Her er det muligt at bringe dem tilbage til oprindelig stand og udseende, eller at give gulvet et helt nyt look. Men det kommer naturligvis an på dine ønsker og behov som kunde samt hvilke drømme du har til gulvet i din bolig.

Fra folkevognsrugbrød til en Toyota

Det var små kår dengang virksomheden startede op på Nørregade for rigtig mange år siden. Her kørte Mester selv ud i sit Folkevognsrugbrød. Den var fyldt op med gulvslibemaskiner, rekvisitter, sandpapir samt hvad der ellers er nødvendtig til opfriskning af gamle trægulve. Umiddelbart efter 2. verdenskrig var der et mindre behov for renovering af trægulve, men op igennem 50’erne steg dette idet der kom en del nybyggeri hvorved økonomien voksede. Og her var der naturligvis basis for at det lokale håndværk kunne få vind i sejlene og blandt andet indenfor gulvbranchen. Der var ingen tvivl om at Odense var fyldt med trægulve, og at trægulve, fra tid til anden, har behov for opfriskning.

Gulvsliber gav nye muligheder

Odense gulvafslibning. Her på billedet ses en gulvslibemaskine igang med den daglige gulvafslibning. En afslibning der fjerner alt den gamle overfladebehandling så der kan påføres en ny. Gulvbehandling med lak, lud og olie i Fåborg, Svendborg og på Fyn. Gulvreparation, Gulvrenovering og gulvarbejder af forskellig slags på FynI starten blev der benyttet skrabejern som det primære arbejdsredskab, men ganske snart blev den først gulvslibemaskine anskaffet. Det var en særdeles primitiv sag, men ikke desto mindre var den særdeles effektiv og kunne afslibe trægulve med et særdeles godt resultat. Dog var de fleste trægulve på daværende tidspunkt sæbebehandlet eller behandlet med en tyk sort fernis. Denne kunne man ikke umiddelbart afslibe, hvorfor en afhøvling var nødvendigt. Derfor blev der anskaffet en gulvhøvl så sortimentet af gulvmaskiner var mere eller mindre komplet. Derefter udviklede det sig støt og roligt hvor et par svende blev ansat sammen med en lærling. Herfra er der igennem rigtig mange år blevet udført gulvafslibning i Odense og i resten af Fyn. Især i de lidt større byer som Fåborg og Svendborg har nydt godt af vores viden og erfaring med at opfriske gamle massive trægulve.

Kunderne vender tilbage

Det er dejligt at se at vore kunder er glade og tilfredse med det arbejde vi udfører, hvor vi kan se hvordan de vender tilbage igen og igen når deres trægulve skal afslibes. Især i Middelfart og i Assens har vi en rigtig god base af tilfredse kunder men også i resten af Fyn. Skulle du have behov for vores gulvservice, er du meget velkommen til at kontakte os for en snak samt en vurdering af dine gulve.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote