Nyborg og renovering af trægulve på hele Fyn

Gulvafslibning i Nyborg tilbydes til fast og fornuftig pris med en forholdsvis kort ventetid. Er du en af de heldige der har et trægulv i Nyborg? Er vi altid behjælpelig med en opfriskning. Som et lokalt gulvfirma beliggende i Ringe er vi altid klar til at udføre et gulvarbejde i Nyborg eller på resten af Fyn.

Gulvspecialister i Nyborg

Gulvafslibning Nyborg og på hele Fyn. Her på billedet ses en ensom kansliber som benyttes til at afslibe hjørner og kanter. Når man lejer en gulvslibemaskine er det ikke nok kun at benytte den helt store maskine. Der er også noget som hedder hjørner og kanter. Trægulve er vores specialitet når det gælder renovering og opfriskning af den slidte og grimme overflade. Der findes flere forskellige måder at få den gamle gulvflade til at fremstå pænt igen hvilket afhænger af skader i træet samt gennemslidt overflade.

Er der slidt igennem den gamle lak?

Såsnart en gammel overfladebehandling er slidt igennem vil skaden kun blive værre jo længere tid der går. Hver gang guvlet vaskes vil det gennemslidte træ modtage fugt og derved spreder skaden sig løbende. Det skal der naturligvis gøre noget ved og her er vi specialister og klar til at hjælpe.

Gulvafslibning Nyborg

Nyborg gulvafhøvling og gulvafslibning. Herefter påføres en gulvbehandling efter ønske, enten med lak, lud, sæbe, voks eller noget helt andet. Gulvafslibning i Odense, Fåborg, Svendborg eller andre steder på Fyn er helt ok. På billedet ses et nyafslebet fyrretræsplankegulv.Normalt benyttes en gulvafslibning men det er ikke sikkert at være den optimale løsning for dit gulv, idet det afhænger af skadens omfang. I en del tilfælde hvor gulvet øjensynligt er meget pænt men blot trænger til en kosmetisk kur kan en nulstilling af gulvoverfladen være den rigtige løsning. Dette enten som en mellemslibning hvor der benyttes meget fint sandpapir eller simpelthen ved at rense træet med trærens.

NOTE: I meget lette tilfælde og hvor gulvet i tidernes morgen har fået en ludbehandling eller oliebehandling kan en ganske almindelig opskuring være den rette løsning.

Gulvrenovering på hele Fyn

Normalt når et trægulv skal have ny overflade er det tilrådeligt at kontakte en gulvvirksomhed eller en gulvmand som kan hjælpe dig med professionel bistand. For det er ikke enhver beskåret at kunne løse en gulvopgave afhængig af kompleksiteten.

“Det er naturligvis muligt at udføre et hvilket som helst håndværk som gør-det-selv arbejde men netop når det handler om træ og trægulve er det ikke tilrådeligt.”

Derimod er du sikker på at få et smukt og slidstærkt trægulv der er udført på en håndværksmæssigt korrekt måde såfremt du benytter et professionelt gulvfirma eller en gulvmand med års erfaring.

Nyborg gulvafslibning af fyrretræsplanker. Et gulv i fyr der er nyafslebet  med sandpapir er smukt og dufter herligt af savsmuld og harpiks.

Træ som gulvmaterial

Det er vigtig i den forbindelse at kunne vurdere træet og hvordan gulvet er lagt og har bevæget sig igennem tiderne. Træ er et materiale som udvider sig og trækker sig sammen som årstiderne skifter, det er især svingninger i temperatur og fugtighed i træet som giver gulvet anledning til disse naturlige svingninger. Det er ikke anderledes en de naturlig svingninger er i træet som står i skoven, der suger fugt og benytter lys og varme til at udskylde Co2 og udvikle fotosyntese. Derfor er træ som har været igennem et savværk og lagt på dit gulv stadigvæk levende og bevæger sig på samme vis som dengang det stod i skoven blandt de andre træer. Det er en sjov tanke og her skal man lige have i mente, at et træ som er egnet til trægulv ofte er minimum 100 år undervejs.

Egetræer på Fyn

De gamle træer er der mange af på Fyn, især fordi der blev plantet egetræ for flere hundrede år siden som skulle have været anvendt til den danske flåde som var opbygget i træ. Det var kongen som var forudsigende og i den grad ønskede at være på forkant med materiale til opbygningen af den fremtidige flåde. Disse træer er nu blevet flere hundrede år gamle og eg er særdeles velegnet som gulvmateriale. Især som et eksklusivt gulvmateriale har eg og egetræ vist sit værd. Det er den træsort som har det hårdeste kerneved i skandinavien og er derfor meget slidstærkt smatidis med at det har nogle fantastiske åretegninger og struktuerer som er helt unikke. Derfor ser vi ofte trægulve som af bløde træsorter:

  • Gran
  • Fyr
  • Birk
  • Lærk

men som har dørtrin der er opbygget af egetræ.

Dørtrin afslibes og behandles som gulvet

Dørtrin er meget udsat for slid og spark og derfor er det nødvendigt at de udføres i en meget hård træsort, og her er eg absolut at regne for den aller hårdeste og dermed det rette valg. Vi har udelukkende lyse træsorter i vores del af verden, men i en række nye boliger bliver der lagt mørke og eksotiskte ditto. Det er der forskellig mening om. Farven og strukturen i træet er naturligvis smag og behag. Det er ikke noget hemmelighed at vi som professionelle gulvfolk er mest til de danske og skandinaviske træsorter idet vi er opvokset med dem og arbejdet med dem i et helt arbejdslive. Men vi arbejder og servicerer alle former for træ og trægulve uanset træsort og gulvtype.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes