Maling

Fuldmaling af parketgulve anvendes rimelig sjældent, fordi træ looket af den grund vil forsvinde. Træ er et fremragende naturligt materiale, som står godt til ethvert hjem. Træ som gulv giver velbefindende, hygge og varme. Dette billede vil dog gå fortabt ved overmaling. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan et plankegulv males, så benyt altid en dygtig fagmand til maling af parket og plankegulve.

Hvorfor maling af gulve?

Maling er en holdbar gulvbehandling som er fulddækkende. Derfor kan træets naturlige look ikke bedømmes, til gengæld opnår man med maling en heldækkende ensfarvet efterbehandling. Maling kan være en forrygende overflade løsning til temmelig slidte bræddegulve, som ikke holder til en afhøvling eller gulvafslibning.

Typer maling til plankegulve og parket?

Der bruges for det meste 2 typer gulvmaling, epoxy og alkyd. Begge malingstyper er ualmindelig slidstærke og anvendes ikke kun på gulve, men også på betongulve i fabrikshaller og lagerhaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Hvis et plankegulv eller parketgulv er nyt eller nyafslebet, vil gulvbehandling med maling være dumt. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder misfarvninger, revner, dybe hakker. Et malet parketgulv eller plankegulv er rengøringvenlig, let at vedligholde og smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet igangsættes

Parketgulv eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste støv, snavs, fedt eller smuds vil skabe problemer.

Hvordan vedligeholdes og rengøres et malet parket?

Ifald malingen viser tegn på brug og slid, kan det genbehandles. Er malingen slidt gennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele falden. Gulvpleje, vedligeholdelse og gulvvask er nemt ligesom på et lakeret parketgulv eller plankegulv. Ved gulvrengøring opnår du et rent trægulv i en fart, hvilket naturligvis er vellidt hos børnefamilier.

Er der mulighed for valg af farvenuancer?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig heldækkende farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk tone. Et malet pankegulv eller parket kan også påmales kanter og border.

Skriv til os for en snak om muligheder for dit plankegulv eller parketgulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.